Navigatie
  • Shop
  • Reisloket

Inloggen | Aanmelden

WaarBenJij.nu

Maak gratis jouw reisdagboek aan! Gratis aanmelden

Maak gratis jouw reisdagboek aan!

watch introductie videotjes

kirstenschipper

Nu in:

Was in:

Blijf op de hoogte

• Meld je aan voor de mailinglijst
  • RSS-feed
  • Bel via Hallo Buitenland.nl

Recente reisverslagen

• 15-03-2008 vervolg 2 (0)
  • 14-03-2008 vervolg (1)
  • 14-03-2008 Het samenleven in ... (1)
  • 13-03-2008 a Wekio (2)
  • 05-03-2008 DE EERSTE OPSTAP ... (15)

Statistieken

Dit dagboek is 14121 keer bekeken

Voorbereid op reis? check reisloket

prev next
365 Vaccineren

Reisverslag De eerste drie dagen......

Toon op kaart

25 februari 2008 | Door: webmaster

Aantal keer bekeken 86   Aantal reacties 7   Paramaribo, Suriname
a A

De eerste drie dagen......

Hallo allemaal,

zaterdag 23 februari zijn we aangekomen in Suriname. De eerste drie dagen was het wennen, acclimatiseren.
We zijn vriendelijk en gastvrij ontvangen door Muree Jabini op ons gastadres in Paramaribo. De gids heeft ons deze dagen Paramaribo laten zien. De verschillende culturen,kleuren en geuren maken veel indruk.
Het weer is warm en erg vochtig, de laatste periode van de kleine regentijd.

Vandaag hebben we inkopen gedaan voor de reis naar het binnenland, voeding,benzine voor de generator en een gasbom om te kunnen koken.
Morgenvroeg vertrekken we eerst met de "Jumbo"vrachtwagen naar Atjoni ongeveer 4 uur rijden, vandaar met de boot verder naar Nieuw/Jong Aurora. Tijdens deze trip nemen we ook een vrieskist mee naar het dorp, dit alles onder leiding van gids Eddie.

Naar het lijkt zijn er minder mogelijkheden om vanaf nieuw Aurora gebruik te maken van het internet.
Kort voor vertrek is door de wereld omroep een intervieuw opgenomen waarin ik kort vertel over de methode opstap/ opstapje en het stimuleren van interactie van moeder en kind via de methode samenspel. Op dit moment wordt dit intervieuw op de lokale radio in Suriname uit gezonden.
Volgende week maandag zal er opnieuw een telefonische intervieuw plaats vinden over de voortgang van het project.

Wanneer het mogelijk is zullen we foto's en voortgang van het project plaatsen
We hebben veel zin om morgen naar het binnenland te vertrekken.

tot later,
Groet,
Anja en Kirsten

p.s. hierbij de foto's van de Jumbovrachtwagen.

Reageren
« Volgende bericht

Reacties (7)

27 februari 2008 09:54 | Door: Rooz

Wat spannend! Fijn dat jullie goed zijn aangekomen. Ben erg benieuwd hoe deze ervaring zal zijn en hoe de methodes worden opgepakt in Suriname. We lezen met je mee!

27 februari 2008 11:26 | Door: Cora

Geweldig om te lezen hoe je het daar hebt! Als het goed is heb je je spannende reis naar nieuw Aurora er nu op zitten, ben benieuwd hoe dat is verlopen!

Heel veel succes de komende tijd.. hou ons op de hoogte!

Cora

28 februari 2008 11:23 | Door: rozemarijn

heey mam
alles goed???
leuke vrachtwagen:P
weetje ik heb krullen die heeft oma gemaakt!!
hoe ging de reis en hoe is het in de jungle
we missen je wel.
jip wil ook wat zeggen:

hoi mamma!!
ik vind het jammer dat je wegbent!!!
en kijk wel uit voor de slangen!!!
en hoe gaat het daar ??
ik moet soms wel huilen hoor!!
nou dikke zoen van ons allemaal!!!

p.s. we hebben je zien op stijgen op het ponorama terace of zo iets.

p.p.s. TOT SNEL !!!!!!!!!!!

SEE YOU :P

28 februari 2008 12:39 | Door: Anneke (vr. Anja)

Hoi An en Kirsten, Ik maak even dankbaar gebruik van deze website van jou Kirsten: wij kennen elkaar niet, maar heb via Anja natuurlijk van je gehoord.
Fijn te lezen dat de eerste dagen goed verlopen zijn. Jullie zitten inmiddels in de 'bush-bush' en ik hoop dat alles naar wens gaat en jullie ook kunnen genieten van dit avontuur!
Zal de website in de gaten houden voor verdere nieuwtjes, maar begrijp dat dit gezien de omstandigheden wel even kan duren. In ieder geval succes en veel werkplezier!
Anneke.

28 februari 2008 12:59 | Door: Raquel

Hoe is je reis naar Aurora geweest? Is alles goed verlopen. We zijn benieuwd of alles tot nu toe naar wens verloopt. Ben je al begonnen met je onderzoekje en het instrueren van de begeleiders met de Opstap, Opstapje en SamenSpel methodiek. Hoe reageren ouders en kinderen? Zijn ze net zo enthousiast als hier in Harderwijk?
Hoe ga je eigenlijk je verjaardag vieren in Suriname? Ga je dat doen zoals bij onze groepsbijeenkomsten en in ons team?
Succes met alles!

2 maart 2008 15:26 | Door: Jebroer

Hey schwester!
Hoe is het dan..verloopt alles op rolletjes?
Ben erg benieuwd naar je verhalen...en je foto's en film...grt J

4 maart 2008 08:18 | Door: Renske

Hey Kirsten, je kent me waarschijnlijk niet, maar ik ga ook voor 3 maanden naar Suriname, ik vertrek 22 maart! Vandaar dat ik even aan het zoeken was op medegangers! Gevonden dus! En het bevalt? Veel plezier nog en wie weet tot in Suriname! Groetjes Renske